به گزارش پایگاه خبری راد به نقل از ایسنا، پنجشنبه هفته گذشته ۱۳ طرح زیرساختی و تولیدی در استان کرمان با ارزش بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومان در این حوزه با حضور رئیسجمهوری افتتاح شد که مجموعا علاوه بر افزایش ظرفیت های زیرساختی مانند انبارداری، خطوط انتقال گاز و ظرفیت تولید برق، تولید مس آندی در منطقه سرچشمه را به ۲۸۲ هزار تن و ظرفیت تولید مس کاتدی را به ۲۰۰ هزار تن افزایش داد.
این افزایش ظرفیت ها در حالی صورت می گیرد که قیمت جهانی مس در ماه های اخیر مرز ۷۰۰۰ دلار را رد کرده است و اکنون نزدیک به ۷۱۰۰ دلار در هر تن قیمتگذاری می شود.
این در حالی است که پیش از این قیمت این محصول حتی به ۷۲۱۰ دلار نیز رسیده بود.
این شرایط قیمتی برای محصول مس در حالی رقم میخورد که به گفته مهدی کرباسیان - رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) - قیمت کنسانتره مس از سال ۱۳۹۲ از کیلویی ۳۵۱۵ به ۲۴۴۰ تومان و قیمت کاتد مس نیز از کیلویی ۵۱۹۸ به ۳۹۰۰ تومان کاهش یافته و بحران قیمت و تحریم قبل از برجام، فروش محصول کاتد را به یکی از مشکلات صنعت مس مبدل کرده بود اما با وجود این شرایط وضعیت مطلوبی به خود گرفته است.
البته نگاهی به نمودار جهانی در پنج سال گذشته نیز بیانگر این تغییرات قیمتی در بازارهای جهانی هست که بخش عمدهای از آن به خاطر افت شدید قیمتهای معدنی در سال ۲۰۱۵ میلادی بوده که در آن زمان این محصول را وارد یک چاه قیمتی کرد.
ادامه روند فعلی تولید داخلی و قیمت مس در بازارهای جهانی نویدبخش فعالیت مولد ۱۷ هزار نفری است که به طور مستقیم در حوزه شرکتهای وابسته به مس فعالیت می کنند و با وجود این که به نظر می رسد براساس اکتشافات انجام شده دیگر ذخایر چشمگیر برای مس در ایران بدست نیاید می توان امید داشت با فعالسازی واحدهای تولیدی و حمایت از صنایع پایین دستی مس امکان ایجاد ارزش افزوده مناسب از طریق صادرات محصولات وابسته به این صنعت برای کشور وجود داشته باشد.